Chłodząca dynia – cooler do napojów na Twoje przyjęcie Halloween
Dynia, w której można schłodzić napoje, z pewnością pomoże w stworzeniu atmosfery grozy na imprezie. Będzie też jej wyjątkową atrakcją – zapewni gościom zimne drinki i sprawi, że wieczór na długo pozostanie w ich pamięci. Ten niecodzienny cooler przygotujesz zaledwie w ciągu jednej godziny.
Aby wykonać chłodzącą dynię potrzebujesz: - 1 dużej dyni (np. muszkatołowej albo piżmowej), - 1 miski, - kostek lodu, - piły szablastej Bosch PSA 700, - akumulatorowej wiertarko-wkrętarki Bosch PSR 10,8 LI-2 z otwornicą o średnicy 6 cm. Krok 1 Przetnij dynię na pół przy użyciu piły szablastej, np. PSA 700 E marki Bosch. Następnie wydrąż warzywo, usuwając ze środka pestki i miąższ. Ze względów higienicznych nie używaj pozyskanego w ten sposób miąższu dyni do przygotowania potraw. Krok 2 W górnej połówce dyni wywierć otwory do trzymania butelek. Do wykonania tego zadania idealnie nadaje się akumulatorowa wiertarko-wkrętarkaBosch PSR 10,8 LI-2 z otwornicą. Krok 3 Do dolnej części dyni włóż miskę z lodem. Górną część z otworami połóż na wierzchu a następnie w otworach umieść butelki z napojami. Zimne drinki na Twoje przyjęcie Halloween zapewnione! Wskazówka: Możesz nadać "strasznego” wyglądu również butelkom, które zostaną umieszczone w dyni. Wystarczy przygotować odpowiednie wzory, wydrukować je na papierze samoprzylepnym i wyciąć. Stare etykiety usuń z butelek za pomocą wody, a w ich miejsce przyklej nowe. Takie napoje z pewnością zasmakują wszystkim zombie i krwiopijcom! |
||||